måndag 18 januari 2010

DOKUSÅPOR=DOKUSOPOR!

V I D R I G T !


Det är ett ord som jag tycker att ganska bra beskriver vad jag känner för dokusåporna. Vuxna ("vuxna") människor som festar, super sig fulla, skriker åt varandra och slutligen guppar under täcket och ångrar det när de kommer tillbaka till vardagen. Eh? Och allt för att kanske, kanske, kanske vinna en summa pengar. Vinsten var ju alldeles solklar tills den absolut oväntade bonusdeltagaren dök upp. Ingen hade ju räknat med att det skulle komma en bonusdeltagare, det händer ju bara i typ varje säsong...


Vad sjutton hände med B R A serier som "Det kommer mera", "Rederiet", Upp till bevis" m.m? Har alla 90-talets kändisar gått i pension och lämnat scenen åt fullkomliga idioter som inte har en aning om hur man beter sig värdigt i TV-n?
Och varför i helvete skall det finnas storbystade blondiner, intriger och skandaler i varendaste en dokusåpa?
Idols= programmet för tondöva töntar som krupit upp ur sina hålor i marken. Vissa undantag finns ju, ibland finns det riktigt bra deltagare, men dom vinner sällan. Så tragiskt är det i Finland i alla fall...
Big Brother= programmet som ingen egentligen orkar kolla på, för det händer ingenting intressant. Ibland guppar täckena och det sprids som en löpeld i medierna. De guppande "kärleksparet" får förklara sig på radio och i TV tills ämnet är söndertjatat. Glöm inte den storbystade blondinen som är bonusdeltagare. Och alla andra fantastiskt idiotiska påhitt som eh. grälen?
Paradise Hotel= programmet där ett gäng idioter "tvingas" tillbringa tid på ett hotell i paradiset, förstås med tillgång till hotellets bar dygnet runt. Förstås så blir det skandale och intriger när deltagarna skall byta hotellrum och para ihop sig med varandra, för att alliera sig mot fiender. Ja vad trodde ni? Den slugaste idioten vinner till slut, eller den med störst bröst och flest beundrare.
Expedition Robinson= det var intressant första året, det var okej andra året. Det är uttjatat det tionde året. Vi vet att den där galningen som målat sig blå på TV inte vinner. Eller gör han?
***** Next Top Model= Tyra Banks är okej. Och idén är okej. Men deltagarna är inte okej! Vi vill se fantastiska foton, inte fantastiska grälsjuka kvinnor med fantastiskt egoistiska bilder om sig själva. Och helt fantastiskt många svordomar i en och samma mening. Duktigt modeller, duktigt! Med lite vittu (fitta) och perkele (jävlar) kommer man långt, minst hela vägen till domarnas bord... Och in i varenda ett sannfinländar hjärta. Not.
Alla dessa "Meet the Osbornes", "Kardashians in Miami"... = Okej, Osbornes var ganska lustigt. En gång. Men att räkna varje gång Ozzy säger "fuck" är som att försöka räkan hur många gånger en hund med diarré skiter, det skiter på sig. Totalt. Det går inte. Och Kardashian tjejerna, knark är inte okej. Inte ens på skämt. Idioter.
Dejting programmen (Bachelor, Tough Love osv...) = Ger så fantastiskt bra bild av hur singlar ser ut. Alla singlar är självklart vackra, rika och fulla i fan. Jamen jovisst. Mina singelkompisar är alla minst 170cm långa, väger alla 45 kilo, har alla 500.000.000.000.000 euro på banken och är helt blåsta i huvudet. Verkligen.


Så varför kollar man på dokusoporna då? För att det tyvärr inte kommer mycket annat på dumburken. T Y V Ä R R !
Det märks att dagens ungdomar (inte alla, men tillräckligt många för att kunna dra alla ungdomar över en och samma kamm) har sett på allt för många dokusåpor och lever därefter. Kika bara på bloggarna som toppar listrna så förstår ni. Ungdomar som knappt blivit torra bakom öronen och sluppit blöjorna lever som små vuxna (kommer förresten ett program om det på TV i veckan, lär bli ett inlägg det :D ). Det är shopping för hela barnbidraget (och Pappa-betalar mentaliteten), det är fester, det är strul och det är gräl med kompisar på bloggar, det är uppgörelse med kompisar på bloggar. Det handlar om att vara med på innekrogarnas listor och ha mest skor i garderoben. Om manikyr, pedikyr och andra skönhetsbestyr.
Det handlar absolut inte om att våga vara annorlunda och "NORMAL", eller om att skaffa en utbildning och ett riktigt jobb. Eller om att gå med samma skor mer än en halv dag.


Vem får vi tacka för att våra barn kommer att bli blonda bimbos med en garderob stor som en tre rummare på Söder? Vem är skyldig till att barn har sex alldeles för tidigt? Vem bär ansvaret för att det råder brist på "riktiga" arbetsplatser, men att det är trafikstockning på internet?
Jo, dokusåporna...

Inga kommentarer: